2017-07-30 07:26:14• hírek • Szatmár.ro

Népi értékek és kézművesség rendhagyó, mobilmentes táborokban

Kiállítás és néptánc-előadás követte a sátorbontást a Borókagyökér Egyesület idei utolsó nyári táborában. Megint kiderült: Szatmár megye tehetséges gyermekekkel van tele!

A szülő nem is hinné, hogy mennyi tehetség lakozik gyermekében, csak legtöbbször nincs lehetősége kibontakozni. Mert valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy gyermeke fafaragásban vagy éppen kerámia-tárgyak készítésében igazi tehetség, ám a Borókagyökér Egyesület nyári táboraiban ezek is kiderültek.

Idén szerveztek egy tábort 6-12 éves gyerekeknek, továbbképző-tábort fazekasoknak és bútorfestőknek, szombaton pedig véget ért a 8-16 évesek közel 60 résztvevős kézműves tábora. A táborzárás pedig egy kiállításmegnyitóval ért véget a Lépésházban, a programok egyik fontos helyszínén. A gyerekek a táborban szűrrátétet, gyöngyfűzést, kovácsolást, nemezelést, bőrfonást és sok egyéb kézműves mesterséget sajátíthattak el, vagy éppen tökéletesíthették tudásukat - az alkotásokat pedig a kiállításon mutatták meg a büszke, alkalmanként igazán meghatott szülőknek.

A sátortáborból ki volt tiltva a mobiltelefon és minden egyéb kütyü, ami zavarhatta őket az alkotásban, a barátságok elmélyítésében - a szórakozást a közös játék, a néptánc-tanulás, népdalok éneklése, az esti tábortűz körüli gitárkoncert jelentette. Néptánctudásukat is megmutatták a gyerkőcök a táborzáró alkalmával. Persze volt olyan is, hogy klasszikus értelemben vett szórakoztató programokra nem is volt szükség. Néha még késő éjszaka is nehéz volt elcsalni egy-egy mesterség műhelyétől az alkotni vágyó gyerkőcöket.

A tehetséggondozás pedig a táborozásokat követően is folytatódik. Mint Szejke Judit egyesületi elnöktől megtudtuk, a tervek között szerepel oktatók újabb meghívása, akár rendszeresen is, hogy a gyerekek tovább fejleszthessék tudásukat az általuk leginkább megkedvelt mesterségben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: